Welpen en Kabouters (7-11 jaar)

Bij scouting heten kinderen van 7 tot 11 jaar Welpen. Je kan ze herkennen aan hun groene blouse. Verder dragen ze net als alle andere scouts een das.

De meiden zijn Kabouters en de jongens Welpen. Zij houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Maar met dat spelen wordt ook wat geleerd.

Het spel speelt zich af in het thema van Jungle Book. Je bezoekt tijdens de opkomsten verschillende gebieden in de Jungle. Jullie leiders spelen mee. Hun namen zijn de namen van de figuren uit het verhaal. Balou (beer) is hun leider maar Hati (olifant) Bagheera (panter), Ka (slang) maar ook Akela (wolf) en de anderen bestaan bij ons echt.

Allemaal hebben we onze eigen talenten. En jij kunt die leren.

Toch wat serieuzer dan bij de Bevers maar vooral met spelen worden dingen als knopen, kompas en andere zaken rond kamperen en speurtochten aangeleerd. Centraal staat avontuur, samenwerken en respect. Deze twee staan ook centraal in de “welpenwet”.

Wat doe je bij scouting?

Scouting betekent avontuur! Of je nu een spannende tocht loopt met kaart en kompas, een vuur stookt en daar heerlijke marshmallows/koekjes boven bakt, spaghetti kookt, touwbruggen of vlotten bouwt, het is allemaal even leuk.

Scouting betekent ook dat je veel buiten bent, in de natuur. Bijvoorbeeld om een spel te spelen, zoals levend stratego. Of om gezellig met z’n allen bij het kampvuur te zitten. Je kunt het zo leuk niet bedenken, of je doet het wel eens bij scouting.

Twee keer per jaar hebben we een weekend waarin we met z’n allen een nachtje bij of in een tent bij het clubhuis slapen. Ook ga je één keer per jaar een hele week op zomerkamp, om daar spannende avonturen te

Kom je kennis maken?

Kennismaken voordat je lid wordt, is belangrijk. In de leeftijdsgroep van 7 tot 11 jaar is het belangrijk de sfeer te proeven. Hoe wordt met elkaar omgegaan en vinden we het leuk. Dit weet je niet na een uurtje. Ieder kind dat lid wil worden van de Martin Luther King groep, krijgt 4 weken lang de mogelijkheid om via kennismakingsopkomsten de speltak en de groep te leren kennen. Vind je het leuk, dan beslis jij samen met je ouders of je lid wilt worden van de groep.

Speleenheden

Onze Scoutinggroep de volgende Welpen groepen:


Kabouters Maria Adelheid van Nassaugroep

Vrijdagavond van 18:45 tot 20:30 uur


Kabouters Shanti-Horde

(start na de zomervakantie 2024)

Woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur


Welpen Lukannonhorde

Zaterdagochtend 9:30-11:30 uur


Welpen Bandar-log horde

Dinsdagavond 18:30-20:00