Explorers (15-18 jaar)

Bij de Explorers ben je alweer zelfstandiger dan bij de verkenners of gidsen. Je maakt een gedeelte van de opkomsten zelf. Als het moet kun je altijd terugvallen op je leiding, die bij de Explorers begeleiding heet. Want dat doen ze; je begeleiden bij het zelf vullen van de opkomsten.

Je gaat ook bij deze speltak op kamp. Wellicht zelfs naar het buitenland! Daarnaast zorgt de (bege-)leiding ervoor dat je ook hier steeds weer je grenzen weet te ervaren én te verleggen.

Een van de activiteiten die zeker zal plaatsvinden, is het (mede) organiseren van activiteiten waar de hele groep aan meedoet, zoals overvliegen en/of ‘carnaval’.

Daarnaast hebben we goede contacten met een aantal andere Explorergroepen in onze regio en daarbuiten. Zeker één maal per jaar organiseren we een gezamenlijke opkomst of weekend, zodat je kennismaakt met andere jongens en meiden van je eigen leeftijd.

Ook kun je als Explorer op individuele basis mee doen aan een aantal (inter-)nationale activiteiten, zoals de Wereld Jamboree of een uitwisseling met scouts uit Ghana.

Kortom, voor zowel de “nieuwe” Explorers als de “oude rotten” is er genoeg uitdaging en plezier te beleven!


Explorers RSA 225

Maandagavond 19:30-21:30