Verkenners (jongens 11-14 jaar)

Iedereen kent ze wel, van die ventjes in kaki pakjes met een sjaaltje, in de volksmond beter bekend als “scouts” of “padvinders”. Iedereen heeft er wel eens om gelachen maar ondertussen weten maar heel weinig mensen wat ze nou allemaal doen…

En dat is dan precies de reden om verder te lezen, want, wat doen ze nou eigenlijk? Als doelstelling bij scouting geldt in het algemeen “het bevorderen van het Scoutingprogramma in Nederland, op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meiden en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid”.

Bij de verkenners kleden we dit op zo’n manier aan dat jongens in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar spelenderwijs leren, verantwoordelijk te zijn voor andermans en eigen spullen, leiding te geven aan kleine en later grotere groepen verkenners, op een sociale en leuke manier met leeftijdsgenoten om te gaan, kampvuren te maken, met kaart en kompas te werken, veldkeukens te maken en deze gebruiken, hoe je een kamp opbouwt, hoe je de weg terug vindt als je midden in de nacht gedropt bent en ga zo maar door…

Uiteraard doen we niet elke week hetzelfde, dat kan ook niet als je zoveel kan doen en dat zou ook saai worden. Twee maal per jaar hebben we een weekendkamp en één maal per jaar een zomerkamp van een week.

Iedere week hebben we een hoop lol, doen we een hoop en kijken we alweer uit naar de opkomst van de week erna. Wil je weten hoe dat is? 

Kom dan maar een keer kijken, als je durft…


Verkenners St Raphaeltroep

vrijdagavond van 19:00 tot 21:00


Verkenners St Joristroep

dinsdagavond van 18.30 tot 20.30